Ga naar financieringen
Ga naar financieringen

Residentieel vastgoed financieren

Casarion financiert verhuurd residentieel vastgoed door heel Nederland met uitzondering van de Friese Waddeneilanden. Dat kunnen eengezinswoningen zijn, maar ook appartementen, studio's of panden bedoeld voor kamerverhuur. De onderpanden moeten bedoeld zijn voor verhuur op commerciële basis.

Arco ten Klooster

Onze financieringen voor residentieel vastgoed samengevat

  • Leningen tot en met € 4.000.000
  • Financiering tot maximaal 85% van de marktwaarde in verhuurde staat
  • Tot 80% LTV volledig aflossingsvrij mogelijk
  • Looptijd van 35 jaar
  • Geen of lage aflossingsverplichtingen
  • Verbouwingen kunnen worden meegefinancierd tot € 100.000
  • Rentekorting bij verduurzaming binnen 6 maanden
  • Rentekorting voor energie-efficiënte panden (A of B label)
  • Per kalenderjaar mag je 10% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij aflossen

Financieringen tot 85% LTV

De maximale looptijd bedraagt 35 jaar. We berekenen de maandelijkse annuïteit op basis van aflossing in 35 jaar, ook als de lening een kortere looptijd heeft. Als de lening een LTV heeft van 80% of minder is het ook mogelijk een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. Bij een LTV van meer dan 80% is het mogelijk een deel aflossingsvrij te financieren. Je kunt bij ons de rente vastzetten voor 1, 2, 3, 5, 7 of 10 jaar of kiezen voor een variabele rente.

Hypothecaire leningen tot € 4.000.000

Bij ons kun je terecht voor de financiering van je laatste investering in vastgoed, maar ook voor de (her-)financiering van je bestaande woningportefeuille. Van appartementen tot bungalows, van eengezinswoningen tot zorgvastgoed, wij financieren op basis van de actuele marktwaarde. Ook kamerverhuur en verhuur aan arbeidsmigranten behoort tot de mogelijkheden. Als een deel van het pand commercieel wordt verhuurd, dan gelden aanvullende voorwaarden.

Meer lenen met lagere maandlasten

Het is mogelijk om voor een lagere rente te kiezen in de vorm van een zogenaamde disagio-korting. Hoe werkt het? Bij rentevastperiodes van 5 jaar of langer kun je kiezen voor een disagio van 1%, 2% of 3%. Dat betekent dat de leensom niet volledig wordt uitgekeerd door de notaris, maar dat het disagio wordt achtergehouden. Het disagio is dus een soort afsluitvergoedingIn ruil daarvoor ontvang je een korting op het rentetarief gedurende de gehele rentevastperiode. Het disagio is als het ware een soort vooruitbetaalde rente die we weer teruggeven in de vorm van korting. Disagio-korting zorgt voor lagere maandlasten en/of een hogere leensom.

Casarion high res 9935

Verbouwingen worden meegefinancierd

Vaak wordt een beleggingspand eerst opgeknapt voordat het wordt verhuurd. Daar werken we graag aan mee. We kunnen tot 20% van de marktwaarde voor verbouwing met maximaal € 100.000 in depot houden. Bij ons gaat het niet om de kosten van de verbouwing, maar om de hogere marktwaarde die met de verbouwing wordt gerealiseerd. Je hoeft bij ons geen facturen of bonnetjes in te leveren. De verbouwing schiet jezelf voor en als de taxateur aan ons heeft bevestigd dat de verbouwing is afgerond, krijg je het hele bedrag uit het depot uitgekeerd. Ons bouwdepot heeft een maximale duur van zes maanden.

Rentekorting bij verduurzaming

Duurzaamheid en verduurzaming worden beloond. De verduurzaming van de woningvoorraad in Nederland is een belangrijk thema, waar wij ook ons steentje aan bij willen dragen. Als het onderpand een A of B energielabel heeft, krijg je bij ons direct 0,10% rentekorting. Als je verduurzaamheidsmaatregelen neemt waardoor het energielabel van het pand verbetert, dan geven we zelfs 0,15% rentekorting. Om daarvoor in aanmerking te komen, hoef je bij de aanvraag alleen maar aan te geven dat je gaat verduurzamen. Simpel. Vervolgens lever je binnen zes maanden het nieuwe energieprestatiecertifcaat aan en verwerken we de korting.

Bekijk hier alle residentiële productkenmerken (.pdf)

Vraag & Antwoord

Bekijk alle vragen

Meer weten?

Mariëlle Kamphorst

Business Manager

"Iedere aanvraag is bijzonder, vooral in de huidige markt. Nu door regelgeving en hogere rentes minder mogelijk lijkt, denken wij graag mee over wat er wél kan."
Stuur Mariëlle een e-mail
Arco ten Klooster

Advies nodig?

Beleggen in woningen is een vak apart. Wij geven algemene informatie over de Casarion Verhuurhypotheek, maar wij geven geen advies. Laat je daarom adviseren door één van onze adviseurs die ons product goed kennen en die rekening houden met jouw specifieke situatie.

Regel het zelf

Wie geen adviseur nodig heeft, vraagt zelf een offerte aan via ons beveiligde aanvraagportaal. Snel en gemakkelijk. Ontdek zelf hoe je in vijf eenvoudige stappen bij ons een Verhuurhypotheek afsluit die past bij jouw investering. Op deze manier heb je zelf controle over de aanvraag.