Financieringen

Real Estate

De Casarion Verhuurhypotheek biedt scherpe tarieven, goede voorwaarden en een aanvraagproces zonder gedoe. We financieren door heel Nederland, ook buiten de grote steden. We zijn er voor professionele beleggers in residentieel vastgoed, combinatiepanden en commercieel vastgoed.

Professionals only

De Verhuurhypotheek van Casarion is uitsluitend bestemd voor professionele investeerders, niet voor ‘Consumenten’ als bedoeld in de Wet op het financieel toezicht (Wft). Zowel rechtspersonen als natuurlijke personen kunnen een hypotheek aanvragen. Bij natuurlijk personen met minder dan drie verhuurde panden in bezit stellen we aanvullende vragen om vast te stellen dat de leningnemer een professionele vastgoedbelegger is. Bij commercieel vastgoed moet de leningnemer ervaring hebben met het beheren en financieren van commerciële panden.

Voor Nederlandse beleggers

Wij verstrekken hypotheken aan Nederlandse marktpartijen. Als de leningnemer een rechtspersoon is, moet de vennootschap gevestigd zijn in Nederland. De UBOs van het bedrijf moeten ook in Nederland woonachtig zijn. Voor natuurlijke personen geldt dat de leningnemer in Nederland moet wonen. De leningnemer hoeft geen Nederlandse identiteit te hebben, maar moet wel aantonen dat hij of zij permanent in Nederland woont. Bij residentieel vastgoed mag de leningnemer of UBO tevens in België of Duitsland wonen.

Vastgoed staat centraal

Wij financieren op basis van de huurstroom van het onderpand. Als we een aanvraag beoordelen, dan leggen we de focus op de kwaliteit van het vastgoed en de betaalbaarheid van de rente en aflossing vanuit de vrije kasstroom die het onderpand oplevert. Daarbij kijken we naar de contracthuur en de markthuur zoals die door de taxateur worden opgegeven. Als het pand leeg staat, vragen we dat het binnen drie maanden na de start van de lening verhuurd is. Het inkomen van de leningnemer is secundair. Uiteraard kijken we naar de kredietwaardigheid in het kader van onze client due diligence, maar we doen geen inkomenstoets. Bij ons staat het vastgoed centraal.

Verschillende financieringsvormen

We financieren residentieel vastgoed, commercieel vastgoed en combinatiepanden. Maar daar is niet alles mee gezegd. Bij residentieel vastgoed hebben we de mogelijkheid om een verbouwing mee te financieren. Als de verbouwing leidt tot een beter energielabel, geven we rentekorting om zo bij te dragen aan de verduurzaming van de woningvoorraad. Als het pand al een energielabel A of B heeft, dan geven we die rentekorting uiteraard ook. En als je korting wilt zonder te verduurzamen, dan bieden we de mogelijkheid om een deel van de hoofdsom achter te houden in ruil voor een lager rentetarief gedurende de gehele rentevastperiode.

Residentieel vastgoed

Casarion financiert verhuurd residentieel vastgoed door heel Nederland. Dat kunnen eengezinswoningen zijn, maar ook appartementen, studio's of panden bedoeld voor kamerverhuur. De onderpanden moeten bedoeld zijn voor verhuur op commerciële basis. Verhuur aan familieleden valt daar niet onder.

Casarion vastgoed fotos low res 0603
Casarion vastgoed fotos low res 0549

Combinatiepanden

Casarion financiert ook combinatiepanden. Als een deel van het pand niet als woning wordt gebruikt, moet tenminste 50% van de marktwaarde van het pand toegerekend kunnen worden aan het residentiële deel. In onze berekeningen kunnen we dan een deel van de commerciële huur meenemen. Als het residentiële deel minder is dan 50% van de marktwaarde, dan financieren we combinatiepanden op basis van onze criteria voor commercieel vastgoed.

Commercieel vastgoed

Casarion financiert verhuurd commercieel vastgoed door heel Nederland in stedelijk gebied met meer dan 20.000 inwoners. Je kunt bij ons terecht voor kantoren, winkels, bedrijfshallen, zorgvastgoed, logistieke bedrijfspanden en meer. Industrieel vastgoed zoals bedrijfsloodsen mogen binnen de Randstad ook buiten stedelijk gebied liggen.

Casarion vastgoed fotos low res

Waarom Casarion?

Snel en gemakkelijk

Door onze innovatieve aanpak zijn we in staat om je snel een oplossing op maat te bieden. De Casarion Verhuurhypotheek is een helder en transparant financieel product zonder gedoe. We houden het graag simpel.

Persoonlijk contact

Wij werken voornamelijk online, maar je kunt ons ook altijd even bellen. Of kom gezellig langs voor een goede kop koffie in Utrecht Leidsche Rijn. Heb je vragen over een aanvraag? Onze business managers staan je graag te woord.

Oplossingen op maat

We financieren zowel residentieel als commercieel vastgoed. Daardoor zijn we flexibel om voor iedere situatie een passende oplossing te bedenken. Als specialist in vastgoedfinancieringen mag je dat van ons verwachten. En eerlijk gezegd vinden we het alleen maar leuk als we een beetje moeten puzzelen.

Scherpe tarieven

We bieden scherpe rentetarieven die je tot tien jaar vast kunt zetten. Onze annuïtaire hypotheek voor residentieel vastgoed wordt berekend op basis van aflossing over maar liefst 35 jaar. Wil je liever niet aflossen? Dat kan ook, als de lening een LTV heeft van 80% of minder.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en loop niks mis

Er ging iets mis bij het verzenden. Probeer het nog eens.

Uw bericht wordt verzonden...

Bedankt. Uw bericht is verzonden.

Meer weten?

Mandy de Visser

Business Manager

"Ons team staat altijd voor u klaar. Uiteraard met goede zin en bereid om mee te denken over oplossingen voor uw financieringsvragen!"
Stuur Mandy een e-mail
Arco ten Klooster