Ga naar financieringen
Ga naar financieringen

Combinatiepanden financieren

Casarion financiert combinatiepanden tegen gunstige voorwaarden. Een pand met bijvoorbeeld een winkel beneden en woningen boven kunnen we financieren op basis van de residentiële huur en een deel van de commerciële huur. Als het residentiële deel minder is dan 50% van de marktwaarde, dan financieren we combinatiepanden op basis van onze criteria voor commercieel vastgoed. Zo hebben we voor iedere situatie een oplossing.

Arco ten Klooster

Onze financieringen voor combinatiepanden samengevat

  • Tot 75% LTV wanneer het residentiële deel groter is
  • Tot 60% LTV wanneer het commerciële deel groter is
  • Financieringen tot en met € 2.500.000
  • In heel Nederland
  • Zakelijk eigen gebruik is toegestaan
  • Zowel gesplitste als ongesplitste combinatiepanden
  • Per kalenderjaar mag je 10% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij aflossen

Tot en met 75% LTV en € 2.500.000

Als de marktwaarde van het residentiële deel groter is dan het commerciële deel, financieren we combinatiepanden onder de criteria van de verhuurhypotheek voor residentieel vastgoed. Dat betekent onder meer dat we tot 75% LTV kunnen financieren. We hebben recentelijk onze propositie voor combinatiepanden verbeterd, waardoor we nu tot 50% van de commerciële huurinkomsten meenemen in de berekeningen. Omdat het risico van commercieel vastgoed nu eenmaal hoger is, rekenen we daarvoor een renteopslag.

Voor ervaren vastgoedbeleggers

Als we ook financieren op het commerciële deel van het pand, dan stellen we aanvullende eisen aan de ervaring van de leningnemer. Bij het beheer van commerciële onderpanden komt meer kijken dan verhuur van appartementen. Naarmate je meer combinatiepanden of commerciële onderpanden in bezit hebt, kunnen we meer van de commerciële huur meenemen waardoor je meer kunt lenen. Hoe dat precies werkt wordt uitgelegd in het overzicht dat we gemaakt hebben voor combinatiepanden.

Eigen gebruik is toegestaan

Bij combinatiepanden komt het vaak voor dat het commerciële deel in gebruik is door de eigenaar of de UBO zelf. Dat is voor ons geen probleem, maar de huurinkomsten van het deel dat in eigen gebruik is, nemen we niet mee in onze berekeningen. Het commerciële deel van het pand mag niet in gebruik zijn als rode of groene horeca. Als de marktwaarde van het commerciële deel groter is dan het residentiële deel, valt de aanvraag onder onze criteria voor commercieel vastgoed. Dat betekent dat we de volledige residentiële huurinkomsten meenemen, maar dat de LTV beperkt is tot 60%. Bepaalde typen commercieel vastgoed zijn bij ons uitgesloten. Deze kun je vinden in de productkenmerken van onze verhuurhypotheek voor commercieel vastgoed.

Casarion high res 1506

Combinatiepanden financieren is maatwerk

Neem daarom contact op voor de mogelijkheden

Meer weten?

Pieter Leeuw

Director Markets

"Wij doen altijd net een stapje extra voor onze tussenpersonen en leningnemers. Nu we ook CRE financieren, kunnen we eigenlijk ieder combinatiepand financieren."
Stuur Pieter een e-mail
Arco ten Klooster

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en loop niks mis

Er ging iets mis bij het verzenden. Probeer het nog eens.

Uw bericht wordt verzonden...

Bedankt. Uw bericht is verzonden.